Το Μάθημα «Δημιουργία Νεοφυών Επιχειρήσεων» στοχεύει σε μια εμπειρική προσέγγιση της Επιχειρηματικότητας και της δημιουργίας επιχειρήσεων.

Μέσα από μια εργαστηριακή πρακτική οι φοιτητές καλούνται να εργαστούν τόσο ατομικά όσο και  σε ομάδες, αναδεικνύοντας καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Ο κύριος στόχος τους είναι να εργαστούν με κατάλληλη καθοδήγηση και να δημιουργήσουν μια πραγματικά ολοκληρωμένη και βιώσιμη επιχείρηση. 

Οι φοιτητές θα κληθούν να διενεργήσουν πραγματικές έρευνες αγοράς και να προσδιορίσουν τις ανάγκες της, να μελετήσουν τον ανταγωνισμό, να αναδείξουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ιδέας τους, να διαμορφώσουν πλήρη ακολουθία παραγωγικής διαδικασίας, να σχεδιάσουν το brand της επιχειρηματικής τους ιδέας και τη στρατηγική μάρκετινγκ. Επιπλέον θα πρέπει να εκπονήσουν την οικονομική μελέτη που θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα της ιδέας και θα μάθουν να εντοπίζουν ευκαιρίες χρηματοδότησης. Τέλος θα εκπαιδευτούν σε διαδικασίες pitching ώστε να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Οι καλύτερες και πιο ώριμες ιδέες και οι πιο συγκροτημένες ομάδες θα συνεχίζουν με τις ιδέες τους και θα εκπροσωπούν το Πανεπιστήμιο σε Εθνικούς Διαγωνισμούς Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.