Το μάθημα απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες των φοιτητών του πολυσυλλεκτικού μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος με δύο τρόπους:

Α. Καλύπτει μια θεωρητική μελέτη για την τεχνολογία από πολλές απόψεις και μελετά την σχέσης της με την εκπαίδευση και τις παραμέτρους που την διέπουν. Επίσης  παρουσιάζει μια θεωρία για την από απόσταση εκπαίδευση και αναλύει τις βασικές μεθόδους  και τεχνικές της. Μελετάει τεχνολογίες για την από απόσταση εκπαίδευση, εκπαιδευτικά σενάρια και τρόπους αξιολόγησης με παραδείγματα και καλές πρακτικές από διδασκαλίες και ερευνητικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν από τον διδάσκοντα.

 Β. Προσφέρει γνωριμία με συγκεκριμένα εξειδικευμένα λογισμικά. Τα λογισμικά αυτά απευθύνονται με δύο τρόπους στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του μεταπτυχιακού: Α. Είναι πολύ βασικά  (κατά περίπτωση και σε σχέση με τα συστήματα της εποχής) καλύπτοντας ανάγκες για την εξισορρόπηση του τεχνολογικού υπόβαθρου των φοιτητών όπως π.χ. δημιουργία ιστοσελίδων. Β. Είναι πολύ εξελιγμένα για την γνωριμία των φοιτητών με εφαρμογές της  σύγχρονης τεχνολογίας όπως π.χ. εικονική πραγματικότητα, συστήματα διαχείρισης μάθησης και άλλα.

Τα μαθήματα από τον διδάσκοντα πλαισιώνονται από ομιλίες από προσκεκλημένους καθηγητές (από άλλα πανεπιστήμια) οι οποίοι ποικίλουν την διδασκαλία και προσθέτουν άλλες ενδιαφέρουσες απόψεις στο μάθημα